Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je štvrtok, 25. 4. 2024 | meniny má Marek

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Projekt My vám – Vy nám

V rámci umeleckoedukatívneho projektu s názvom My vám – Vy nám - Integrácia umením 2019 pripravila Tatranská galéria v Poprade od 8. do 24. októbra množstvo podujatí určených pre ľudí zo sociálne znevýhodneného prostredia, zdravotne znevýhodnených, ale aj pre širokú verejnosť všetkých vekových kategórií.
Seriál podujatí doštartuje v utorok 8. októbra o 9. a 15. hodine workshop akademického maliara Mariána Komáčeka pod názvom Maľba a grafika. O deň neskôr dostane o 9. hodine slovo rómska ilustrátorka prvého rómskeho šlabikára Erika Šajgalová s osobnou výpoveďou, premietaním a kreslením. Vo štvrtok 10. októbra bude nasledovať workshop Emílie Rudincovej – Plstenie. Šperkársku techniku tiffany predstaví v piatok 11. októbra o 9. a 15. hodine Emília Rudincová. Fotokurz Michaely Eliáš bude v nedeľu 13. októbra o 9. hod., keramický workshop Petra Smika v pondelok 15. októbra o 9. a 15. hod., Vitráž – tiffany workshop s Michaelou Tettingerovou v stredu o 10. a o 14. hod. Vo štvrtok 17. októbra zavíta do Popradu Milka Zimková s besedou a divadelným predstavením Neveľo nás idze, neveľo nám treba o 10. hod. a o 18. hod. to bude jej divadelné predstavenie Dva krát dva je šesť spojené s besedou a autogramiádou novej knihy Nerieš to. V piatok 18. októbra bude viesť keramický workshop Mária banášová o 9. a o 14. hod., v nedeľu 20. októbra o 14. hod. nebudú chýbať Nedeľné tvorivé dielne, v pondelok 21. októbra zaplní program o 10. hod. workshop Život keramikársky v tme – Soňa Želisková, v stredu 23. októbra dostane o 9. a o 13. hodine priestor umelecký kováč Peter Gurník so svojimi kovovými variáciami. Vo štvrtok 24. októbra projekt vyvrcholí záverečným programom o 17. hodine: premietanie dokumentárneho filmu Matúša Ondrušeka Človek na okraji spoločnosti o karikaturistovi Andrejovi Mišánekovi, módna show v spolupráci so SSOŠ Biela voda v Kežmarku, výstava prác a benefičná aukcia vyrobených predmetov z projektu Integrácia umením 2019 a vystúpi aj hudobný hosť – skupina Kesaj Tchave pod vedením Ivana Akimova.
Od 23. do 29. októbra bude sprístupnená aj výstava prác z projektu Integrácia umením 2019 a počas trvania projektu sa budú premietať dokumentárne filmy o umelcoch z rôzneho sociálneho prostredia.