Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je štvrtok, 25. 4. 2024 | meniny má Marek

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Novinárom rastie nová konkurencia

V Podtatranskej knižnici v Poprade v pondelok vyhodnotili V. ročník súťaže Podtatranský školák. Tentoraz sa do nej zapojilo 22 časopisov – 14 zo základných škôl Prešovského, 8 z Košického kraja. Päťčlenná porota pod vedením predsedníčky Veroniky Fitzekovej časopisy hodnotila z hľadiska obsahu, štylistiky, grafiky, fotografií, titulky a kreativity.
Členkami poroty boli po všetky ročníky novinárky Adriana Hudecová a Ingrid Janigová spolu s predsedníčkou a konštatovali, že úroveň časopisov bola tohto roku výborná. Deti sú skutočne talentované a dali si záležať na nápaditosti námetov, ale aj na grafickom spracovaní. Samozrejme, vždy sa nájdu nedostatky, ktoré dokážu odstrániť. O tých mohli školskí redaktori vrátane učiteľov, ktorí ich vedú, debatovať na spoločnej besede. „Úroveň je zase vyššia. Pred niekoľkými rokmi boli dva, maximálne tri časopisy výrazne odlišné. Dnes skupina najlepších počíta aspoň desiatku výtvorov, ktoré si výrazne konkurujú. V našom maximálne 30-bodovom systéme hodnotenia začína byť stále viac časopisov, ktoré atakujú najvyššie bodové ohodnotenie,“ povedala V. Fitzeková. V porote boli tentoraz aj nováčikovia – šéfredaktorka novín Poprad Marta Marová a redaktor Marek Vaščura. Okrem iného predstavili svoje noviny, ktoré si v tomto roku pripomínajú tridsiaty ročník vychádzania.
Prvé miesto získal školský časopis Ámosáčik zo ZŠ Komenského v Bardejove, 2. miesto obsadil Strapček zo ZŠ s MŠ v Novej Ľubovni (vlani bol prvý) a tretí bol Life Vtáčik zo Súkromnej spojenej školy v Poprade. Špeciálne ocenenie za Titulku roka porota udelila časopisu Čordáčik zo ZŠ Čordákova v Košiciach a za Objav roka časopisu K30 zo ZŠ Kežmarská z Košíc.