Noviny Poprad č. 49 - 50 zo dňa 18. 12. 2019, ročník XXX

Dnes je štvrtok, 25. 4. 2024 | meniny má Marek

Noviny Poprad

V aktuálnom čísle:

V poslednom vydaní novín Poprad, ktoré vychádza v stredu 18. decembra 2019, si môžete prečítať:

* Aký bude rozpočet na budúci rok?

* Za koľko predá mesto kasárne?

* Priplatíme si za dane?

* Na čo radnica využije úver?

* Ako bolo na jarmoku?

* Komu urobilo mesto Vianoce o čosi skôr?

* Aké vianočné inšpirácie ponúkli študenti?

* Koľko rokov uplynie na Štedrý deň od narodenia Augustína Szásza?

* Ako trávi Vianoce cestovateľ Marek Slobodník?

* Komu pomáhali záchranári tentokrát?

* Kto je v Jedenástke roka 6. ligy PFZ? a ďalšie.

V tomto vydaní nájdete aj rozpis bohoslužieb v popradských chrámoch počas vianočných a novoročných sviatkov, ale aj horoskop na rok 2020!

V novinách Poprad nájdete aj Spoločenskú kroniku, pozvánky na kultúrne a športové podujatia a ďalšie.

Noviny Poprad v podobe vianočného dvojčísla dostanete kúpiť v novinových stánkoch a vybraných predajniach potravín tentokrát za 0,60 eur.

POZOR!!!! Všetko popradské poruke - v novom roku aj vo vašej schránke!!! Šťastné a veselé želá redakcia novín Poprad...

Stručne

SLÁVNOSTNÉ prestrihnutie pásky po kompletnej rekonštrukcii Materskej školy na Tranovského ulici sa uskutoční vo štvrtok 3. októbra o 10. hod. za účasti primátora mesta Poprad Antona Danka a vedúcej odboru školstva mládeže a športu MsÚ Poprad Edity Pilárovej.
DO 6. októbra budú platiť obmedzenia a dočasné zníženie kapacity parkovacích miest na parkovisku pred detskou poliklinikou pri Nemocnici v Poprade z dôvodu začatia stavebných a rekonštrukčných prác v rámci projektu IROP.
OD 4. do 11. októbra budú VOK- -ky na jesenné upratovanie umiestnené vo Veľkej na uliciach Na letisko (potraviny Fresh a pri viadukte), Vodárenskej (pri autobusovej zastávke), Scherfelovej (pred Ilavským), Novej (pod železničným mostom), Širokej (pri učilišti), Stavbárskej, Jarmočnej a pri futbalovom štadióne a v Kvetnici pri klzisku.
V PODTATRANSKEJ knižnici v Poprade v pobočke na sídlisku Juh 1 sa v pondelok 7. októbra o 16. hod. uskutoční beseda so slovenským spisovateľom Gustávom Murínom.
NOVÝM riaditeľom Úradu Prešovského samosprávneho kraja je od 1. októbra Bystrík Mucha. Skúsený manažér by mal svojím nástupom do funkcie skvalitniť činnosti úradu.
MEDZINÁRODNÝ hudobný festival Musica Nobilis sa začne v piatok 4. októbra a potrvá do soboty 12. októbra. Koncerty budú vo viacerých mestách. V Poprade bude koncert v stredu 9. októbra o 16.45 hod. v Kostole sv. Egídia, kde vystúpi Ensemble Thesaurum Musicum, spievať bude Kamila Skladaná, na lutne hrá Michal Hottmar a na barokové violončelo Alexander Botoš.
V ODDELENÍ umenia Podtatranskej knižnice v Spišskej Sobote bude zajtra 3. októbra sprístupnená nová výstava Kataríny Butvinovej s názvom Hľadanie vo farbách a na sídlisku Západ bude tiež zajtra otvorená výstava výtvarných diel Emila Farkašovského.
DRUHÝ ročník Škoda Handy Mobility Tour prinesie praktické informácie o mobilite pod jednu strechu v ôsmich mestách na celom Slovensku. Pre návštevníkov bude pripravený trenažér, informácie o možnostiach úpravy či financovania vozidla, poradenstvo v sociálnej oblasti, ukážky prvej pomoci či rehabilitačných aktivít. Projekt Škoda Handy ZŤP uľahčuje integráciu ľudí so zdravotným znevýhodnením. Od roku 2011 pomohol už 3500 ľuďom. V Poprade sa ľudia môžu informovať v Autonove, ktorá sídli v Priemyselnom areáli Východ v utorok a v stredu 8. a 9. októbra.